logotype

Benvinguts a la nostra nova web!!

Guardet lo cantador i la seua rondalla

Guardet lo cantador 

Grup format en el sinus de la xaranga suc d’anguila, i dedicat a la recuperacio i divulgacio de la cultura tradicional de les nostres terres, concretament, la jota cantada, acompanyada per les variacions tipiques de rondalla.

Guardet lo Cantador es music -percusionista i ha desenvolupat l’habilitat de versar jotes de manera improvisada, tal com ho feien els grans cantadors del segle passat com Boca de Bou, Caragol, Carrinya, Perot, Canalero o Teixidor. Destaca l’originalitat i la versatilitat de les les seus rimes, aixi com el timbre de la seva veu i la intensitat de la seva música.

El grup ha actuat en diferents esdeveniments, com comunions, batejos, bodes, aniversaris, aixi com al Tradicionarius de Roquetes i Barcelona, a la Festa de la Carxofa d’Amposta, al Cucafera folk de Tortosa, a la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, a diferents trobades de grups de jota i a festes tradicionals de les nostres Terres com son la plantada o la sega de l’arros.

Darrerament i amb la col.laboracio del Grup Instrumental Suc d’Anguila Guardet lo Cantador i la seva rondalla han actuat en el 30è Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó, el Jotacampus 2013 (organitzat per Quico el Celio, El Noi i el Mut de Ferreries) i recenment a la 33à Fira de Calella i Alt Maresme.

 

 

2017  Grup musical suc d'anguila  globbers joomla templates